Jeśli potrzebujesz zastrzyku energii w środku dnia to koniecznie spróbuj tej potrawy. Bataty i ziemniaki obierz, pokrój i włóż do piekarnika. Posmaruj je olejem kokosowym.  Pozostaw je w piekarniku na 25 minut w temperaturze 180 stopni. Czerwoną kapustę posiatkuj i w małej ilości wody dusi przez 10 minut. W trakcie dodaj do kapusty sok z cytryny, rodzynki i pokrojonego ugotowanego buraka (opcjonalnie jeśli masz), na koniec dodaj miód. Kiedy bataty będą gotowe wyłóż na talerz delikatnie posól. Czerwoną kapustę dekorujemy plastrami pomarańczy i orzechami. Smacznego!
  • Składniki - na 2 osoby: 1 batat, 2 ziemniaki, pół główki czerwonej kapusty, 1 burak, pół pomarańczy, garść rodzynków, 2 orzechy brazylijskie, łyżeczka miodu, łyżeczka soku z cytryny
  • Czas przygotowania - 30 minut